Ulei de nucă de cocos





Produsul a fost scos de la vânzare !

click pentru a mări imaginea
ulei de cocos în stare lichidă în stânga
ulei de cocos în stare solidă în dreapta









Aspect: La temperaturi de peste 24 de grade celsius se prezintă sub formă lichidă, translucidă, uşor tulbure. Sub această temperatură, datorită grăsimilor saturate uleiul se solidifică căpătând culoarea albă.

Conţinut:
Nutrient:
Cantitate medie in 100g produs:
Energie
862 kcal
Energie
3607 kj
Total lipide (grasimi)
100 g
Fier, Fe
0,04 mg
Colina (total)
0,3 mg
Vitamina E (Alfa-Tocoferol)
0,09 mg
Gamma tocoferol
0,2 mg
Vitamina K (filoquinona)
0,5 mcg
Acizi grasi, total saturati
86,5 g
Acizi grasi saturati 6:0
0,6 g
Acizi grasi saturati 8:0
7,5 g
Acizi grasi saturati 10:0
6 g
Acizi grasi saturati 12:0
44,6 g
Acizi grasi saturati 14:0
16,8 g
Acizi grasi saturati 16:0
8,2 g
Acizi grasi saturati 18:0
2,8 g
Acizi grasi, total mononesaturati
5,8 g
Acizi grasi mononesaturati 18:1 nediferentiati
5,8 g
Acizi grasi, total polinesaturati
1,8 g
Acizi grasi polinesaturati 18:2 nediferentiati
1,8 g
Fitosteroli
86 mg

Conţine acid lauric (un acid gras saturat) într-o proporţie asemănătoare laptelui matern. Acidul lauric stimulează metabolismul. Convertit de către organism în manolaurin, acidul lauric sprijină sistemul imunitar distrugând organismele străine cum ar fi viruşii, ciupercile şi bacteriile prin întreruperea membranei lipidice a acestora.


Beneficii:
Datorită conţinutului ridicat de grăsimi saturate (92%), uleiul de cocos este foarte bun pentru a fi utilizat la prăjirea produselor alimentare. Grăsimile saturate sunt foarte rezistente la temperaturi înalte şi astfel nu se descompun în substanţe nocive aşa cum se întâmplă cu alte uleiuri precum cele de floarea-soarelui, porumb, măsline etc. (uleiuri bogate în grăsimi polinesaturate). De asemenea uleiul de nucă de cocos nu modifică gustul mâncării aşa cum o face spre exemplu uleiul de măsline, nu fumegă şi „adaugă o crustă frumoasă mâncărurilor.

Uz intern
Grăsimile saturate conţinute de uleiul de nucă de cocos sunt în principal trigliceride cu lanţ mediu, motiv pentru care sunt benefice organismului spre deosebire de grăsimile saturate conţinute de unt, margarină etc. Aceste tipuri de grăsimi ajută ficatul să transforme grăsimile în energie motiv pentru care consumat în cantităţi moderate uleiul de nucă de cocos ajută la slăbire (1-2 linguriţe/zi dimineaţa timp de 12 săptămâni – conform afirmaţiilor Dr. Oz). Fermierii din America, în încercarea de a îngrăşa animalele, au introdus în hrană ulei de nucă de cocos. Contrar aşteptărilor,  animalele au slăbit.
Prin administrarea a 1-2 linguriţe de ulei de nucă de cocos în fiecare dimineaţă timp de 1-2 săptămâni, pe lângă beneficiile aduse de inhibarea Candidei (dar şi a altor infecţii micotice şi fungice demonstrând astfel calităţi de antibiotic natural), tratamentul aduce şi alte beneficii precum o piele mai sănătoasă şi un păr mai strălucitor.

Articole redactate în urma unor studii privind efectul uleiului de nucă de cocos asupra Candidei pot fi citite aici şi aici.
Consumat, uleiul de nucă de cocos îmbunătăţeşte absorbţia de calciu şi magneziu în organism cu efecte benefice asupra oaselor (luptă împotriva osteoporozei) şi implicit a dinţilor (previne apariţia cariilor).
Acidul lauric (o grăsime saturată conţinută de uleiul de nucă de cocos) transformă colesterolul rău (LDL) sprijinind astfel producţia de hormoni esenţiali. Acidul lauric ajută astfel la reglarea glandei tiroide scăzând colesterolul. 
Uleiul de nucă de cocos stimulează producţia de insulină. Locuitorii zonelor exotice unde cresc cocotierii nu au cunoscut diabetul decât atunci când au abandonat acest ulei în favoarea altora.

Uz extern
Uleiul de cocos poate fi folosit atât pentru masaj (putând înlocui cu succes uleiurile de baie pentru bebeluşi) ca balsam pentru păr şi buze, loţiune după bronzat, are efect împotriva îmbătrânirii, (fiind foarte bun împotriva ridurilor, cicatricilor şi a vergeturilor datorită antioxidanţilor deţinuţi) şi ţine insectele la distanţă.


Condiţii speciale de păstrare:
Datorită acizilor graşi saturaţi, uleiul de cocos are o durată de valabilitate de până la doi ani, putând fi păstrat la temperatura mediului ambiant, de preferinţă însă sub 24 de grade celsius (în stare solidă) ferit de umezeală şi de lumină.