Produsul a fost scos de la vânzare !
click pentru a mări imaginea ulei de cocos în stare lichidă în stânga ulei de cocos în stare solidă în dreapta |
Aspect: La
temperaturi de peste 24 de grade celsius se prezintă sub formă lichidă,
translucidă, uşor tulbure. Sub această temperatură, datorită grăsimilor
saturate uleiul se solidifică căpătând culoarea albă.
Conţinut:
Nutrient:
|
Cantitate medie in 100g produs:
|
Energie
|
862 kcal
|
Energie
|
3607 kj
|
Total lipide (grasimi)
|
100 g
|
Fier, Fe
|
0,04 mg
|
Colina (total)
|
0,3 mg
|
Vitamina E
(Alfa-Tocoferol)
|
0,09 mg
|
Gamma tocoferol
|
0,2 mg
|
Vitamina K (filoquinona)
|
0,5 mcg
|
Acizi grasi, total
saturati
|
86,5 g
|
Acizi grasi saturati 6:0
|
0,6 g
|
Acizi grasi saturati 8:0
|
7,5 g
|
Acizi grasi saturati
10:0
|
6 g
|
Acizi grasi saturati
12:0
|
44,6 g
|
Acizi grasi saturati
14:0
|
16,8 g
|
Acizi grasi saturati
16:0
|
8,2 g
|
Acizi grasi saturati
18:0
|
2,8 g
|
Acizi grasi, total
mononesaturati
|
5,8 g
|
Acizi grasi
mononesaturati 18:1 nediferentiati
|
5,8 g
|
Acizi grasi, total
polinesaturati
|
1,8 g
|
Acizi grasi
polinesaturati 18:2 nediferentiati
|
1,8 g
|
Fitosteroli
|
86 mg
|
Conţine acid lauric (un acid gras saturat) într-o
proporţie asemănătoare laptelui matern. Acidul lauric stimulează metabolismul. Convertit
de către organism în manolaurin, acidul lauric sprijină sistemul imunitar
distrugând organismele străine cum ar fi viruşii, ciupercile şi bacteriile prin
întreruperea membranei lipidice a acestora.
Beneficii:
Datorită conţinutului ridicat de grăsimi saturate
(92%), uleiul de cocos este foarte bun
pentru a fi utilizat la prăjirea produselor alimentare. Grăsimile saturate
sunt foarte rezistente la temperaturi înalte şi astfel nu se descompun în
substanţe nocive aşa cum se întâmplă cu alte uleiuri precum cele de
floarea-soarelui, porumb, măsline etc. (uleiuri bogate în grăsimi
polinesaturate). De asemenea uleiul de nucă de cocos nu modifică gustul mâncării aşa cum o face spre exemplu uleiul de
măsline, nu fumegă şi „adaugă” o crustă frumoasă mâncărurilor.
Uz intern
Grăsimile saturate conţinute de uleiul de nucă de
cocos sunt în principal trigliceride cu lanţ mediu, motiv pentru care sunt
benefice organismului spre deosebire de grăsimile saturate conţinute de unt,
margarină etc. Aceste tipuri de grăsimi ajută ficatul să transforme grăsimile
în energie motiv pentru care consumat în cantităţi moderate uleiul de nucă de
cocos ajută la slăbire (1-2
linguriţe/zi dimineaţa timp de 12 săptămâni – conform afirmaţiilor Dr. Oz).
Fermierii din America, în încercarea de a îngrăşa animalele, au introdus în
hrană ulei de nucă de cocos. Contrar aşteptărilor, animalele au slăbit.
Prin administrarea a 1-2 linguriţe de ulei de nucă
de cocos în fiecare dimineaţă timp de 1-2 săptămâni, pe lângă beneficiile aduse
de inhibarea Candidei (dar şi a
altor infecţii micotice şi fungice demonstrând astfel calităţi de antibiotic
natural), tratamentul aduce şi alte beneficii precum o piele mai sănătoasă şi un
păr mai strălucitor.
Articole redactate în urma unor studii privind
efectul uleiului de nucă de cocos asupra Candidei pot fi citite aici şi aici.
Consumat, uleiul
de nucă de cocos îmbunătăţeşte absorbţia
de calciu şi magneziu în organism cu efecte
benefice asupra oaselor (luptă împotriva osteoporozei) şi implicit a dinţilor (previne apariţia cariilor).
Acidul lauric (o
grăsime saturată conţinută de uleiul de nucă de cocos) transformă colesterolul
rău (LDL) sprijinind astfel producţia de hormoni esenţiali. Acidul lauric ajută astfel la reglarea glandei tiroide scăzând
colesterolul.
Uleiul de nucă de cocos stimulează producţia de insulină. Locuitorii zonelor exotice unde
cresc cocotierii nu au cunoscut diabetul decât atunci când au abandonat acest
ulei în favoarea altora.
Uz extern
Uleiul de cocos poate fi folosit atât pentru masaj (putând înlocui cu succes
uleiurile de baie pentru bebeluşi) ca balsam
pentru păr şi buze, loţiune după bronzat,
are efect împotriva îmbătrânirii, (fiind
foarte bun împotriva ridurilor, cicatricilor şi a vergeturilor datorită
antioxidanţilor deţinuţi) şi ţine
insectele la distanţă.
Condiţii speciale de
păstrare:
Datorită acizilor graşi saturaţi, uleiul de cocos are o durată de
valabilitate de până la doi ani, putând fi păstrat la temperatura mediului
ambiant, de preferinţă însă sub 24 de grade celsius (în stare solidă) ferit de umezeală şi de lumină.