marți, 9 septembrie 2014

Diversificarea, calea către o viaţă lungă şi sănătoasă


            Fiecare produs pe care natura ni-l oferă, indiferent de formă (cereale, legume, fructe, carne etc.) conţine o multitudine de substanţe necesare organismului. Articole dedicate diferitelor produse găsim pretutindeni. Acestea ne sunt prezentate sub o formă atât de atrăgătoare încât ne fac să ne întrebăm cum de am putut trăi fără să consumăm aceste minuni ale naturii.

Adevărul este că, nu există substanţe miraculoase. Într-adevăr, consumând anumite produse, indiferent de forma pe care acestea o au (alimentare – cărnuri de peşte, fructe de mare, ceaiuri, uleiuri, seminţe, fructe, legume) există foarte multe persoane care şi-au ameliorat starea de sănătate. Principalul motiv îl regăsim însă în diversificarea alimentaţiei. De cele mai multe ori, carenţa unor substanţe esenţiale a determinat apariţia bolii. Produsul astfel consumat restabileşte echilibrul în organismul uman.

Cum este indicată preîntâmpinarea apariţiei bolii, recomandăm o diversificare a alimentaţiei, consumarea de produse cât mai diferite, o ieşire astfel din rutină, din păcate indusă uneori şi de gama restrictivă a opţiunilor disponibile la raftul magazinelor.